צריכים שחזור דיסק קשיח? מה עליכם לעשות:
מעבר למובן מאליו, וזה כמובן לפנות לאנשי מקצוע המתמחים בתהליכי שחזור דיסק קשיח, יש כמה וכמה פעולות שאתם יכולים לעשות בכדי לשפר את הסטטיסטיקה, ובעצם לתמוך בתהליך השחזור עוד לפני שטכנאי המעבדה ייגשו לכונן שלכם.
במאמר קצר זה נחלוק עמכם מעט ידע חיוני על שחזור דיסקים קשיחים, בכדי שתוכלו, במקרה הצורך, למקסם את הסיכויים שלכם לקבל בחזרה את המידע שאבד, כי אפשר ואף סביר להניח כי הוא לא באמת אבד, ובטח שלא לנצח.
דברים נחשבים אבודים רק אם אי אפשר למצוא אותם. טכנאי שיחזור מקצועיים יכולים למצוא דברים שאתה ואני אולי לא יכולים, ולא נוכל לעולם. איזה מזל שיש למישהו את הטכנולוגיה, הידע והיכולת להציל אותנו מאובדן המידע החיוני לנו.
שחזור דיסק קשיח – עשה בעצמך
לא, אנחנו לא רוצים להגיד לכם לשחזר את הדיסק בעצמכם, אבל כן היינו רוצים לחלוק כמה צעדים חיוניים שכדאי שתבצעו במידה ואתם מתכוונים לבצע שחזור דיסק קשיח עם מעבדה מקצועית:
- עצרו את התקדמות הנזק – הרטבתם? תנתקו מהחשמל ותנו לו להתייבש. הפלתם את הדיסק? עטפו במשהו רך כמו מגבת, כדי שבדרך למעבדה תחסכו ממנו עוד חבטות וחבלות.
- הפסיקו פעילות באופן מיידי – הצורך העז שלנו להגיע למידע שאיבדנו מוביל אותנו לפעולות לא נבונות. אם המידע על הכונן באמת חשוב לכם, אל תתפתו לנסות לחבר אותו שוב למחשב. כל פעם שתחברו אותו, אתם עלולים להוביל לעוד נזק שיקשה בהמשך על שחזור המידע.
ומה לגבי שאר המכשירים?
שחזור דיסק קשיח זה עולם ומלואו, אבל האמת היא שניתן לשחזר עוד מכשירים שנועדו לשמור על המידע שלנו. מכשירים כמו תקליטורים (CD/DVD) לעיתים נשרטים או שהמכשיר לא מצליח לקרוא אותם. הרוב חושבים שהמידע אבוד, אבל אם המידע חיוני, אתם יכולים לפנות למומחי שחזור, וסביר להניח שהם יצילו את המידע, ולעיתים אפילו במלואו.
אותו הדבר אנו יכולים להגיד גם על כרטיסי זיכרון, אותם צ’יפים קטנים שיודעים להכיל המון מידע. במידה והם נשרטו, נסדקו, או פשוט לא מזוהים על ידי המכשיר שנועד לקרוא אותם, מעבדה לשחזור מידע תוכל כנראה להציל את המידע הזה.